Postural träning enligt Physioscale

Detta är en metod som hjälper kroppen att bli upprätt och avslappnad. Många problem i leder och muskler försvinner bara genom att kroppen återfinner sin naturliga hållning. Efter samtal, undersökning och rörelsetester får du personligt anpassade övningar för att stärka och töja olika delar av kroppen. Vi går igenom övningarna, som görs med liten kraft. De smärtande eller stela områdena behandlas specifikt. Jag använder flera mjuka tekniker för avspänning, töjning och smärtlindring. Övningarna (PDF med bilder och instruktioner) gör du sen hemma under 2-3 månader med några återbesök för specifik behandling och eventuellt tillägg av övningar.  Om du vill boka och inte finner passande tid kan du ringa mig. Första besöket tar 1,5-2 timmar.

Massageterapi

Massageterapi  används vid stelhet eller ett problem, exempelvis ont i nacke, axel eller knä, men kan även användas för att ge lindring vid akuta smärtor såsom t.ex. ryggskott. Mjuka spänningslösande tekniker, massage och töjningar gör att kroppsdelar hamnar i bättre läge och slappnar av.

Jag föredrar att försöka locka kroppen att följa med i stället för att tvinga den.

Det gör att  behandlingen oftast upplevs lätt och mjuk. Och ändå kan stora förändringar ske.

Massage

Avslappningsmassage

Här är det inget trixande och fixande. Du får ligga still medan jag mjukt masserar hela kroppen, halva kroppen, rygg och axlar eller kanske fötter och händer. Du väljer. Passar bra efter hårt kroppsarbete eller för att gå ner i varv. Det är dock inte en behandling av ett specifikt problem.