Reflexologi/Zonterapi

Zonterapi/Reflexologi

Liksom andra behandlingsmetoder är zonterapi ett sätt att ”putta igång” kroppens självläkning.

Reflexologi bygger på tanken att hela kroppen kan behandlas från en kroppsdel, här foten.

När jag masserar exempelvis lungans zon på foten kommer temperaturen i lungan att stiga något vilket gör att bl.a. blodcirkulationen ökar, kemiska processer går snabbare och läkningen skyndas på. (Det är det som händer när vi får feber.)

Genom att jobba på olika sätt kan jag antingen stimulera eller lugna. Kanske behöver tarmen skyndas på medan hela du vill gå ner i varv?

Zonterapi som fot- och underbensmassage är mycket uppskattat. Det  underhåller alla system och fungerar som friskvård.

Är det smärtsamt? Många förknippar zonterapi med stark smärta. Jag jobbar inte så. Det kan göra ”skönt ont” men du ska kunna vara avspänd.

Öronakupressur/Öronakupunktur

Öronakupressur / öronakupnktur  är en mycket effektiv och samtidigt mild behandlingsform. Ytterörat har liksom foten punkter som påverkar kroppen (se zonterapi). Punkten kan påverka ett ställe, ex. en axel, eller en funktion, ex. blodtryck.

Ibland behandlar jag ett problem  enbart via öronpunkter men oftast använder jag det som ett komplement till andra metoder. Punkterna stimuleras med ett pennliknande föremål. Jag kan, om du vill, sätta tunna nålar men oftast tejpar jag fast ett litet frö på punkten så att du kan fortsätta behandla dig själv ett tag.